„Uită-te la mine și spune ce nu știi tu”, așa începe discuția, în ajunul sesiunii, între profesor și elev. Cel puțin asta rezultă dintr-un material video publicat pe internet, unde un profesor a cerut mită de la elevi pentru a „completa” registru cu note.(video) -Câți ai? -O sută, e puțin? -Tu mă iei în râs? - Discuția dintre un profesor și elevii de la Colegiul de Medicină din Bălți„Uită-te la mine și spune ce nu știi tu”, așa începe discuția, în ajunul sesiunii, între profesor și elev. Cel puțin asta rezultă dintr-un material video publicat pe internet, unde un profesor a cerut mită de la elevi pentru a „completa” registru cu note.

„Ce notă vrei?” sau „Ce note să-ți pun?”, acestea sunt întrebările profesorului pentru elevii care au venit la el pentru a răspunde, de fapt, temele și a obține note pentru a fi admiși la examen.
Acțiunea are loc la Colegiul de Medicină din Bălți, în noiembrie 2014, și este vorba de profesorul Vitalie Dolința, care-și exercită funcția de profesor de mai bine de cinci ani.
Din imagine se vede cum elevii, câte unul pe rând merg în cabinetul lui Dolința și îi întind profesorului bani. Pe unii îi pune în buzunar, pe alții îi ascunde sub cărțile de pe masă.
Contactat de UNIMEDIA, directorul Colegiului de Medicină din Bălți, Andrei Sochircă, spune că profesorul este demult în vizorul administrației, deși anterior s-a auzit că dascălul ar fi corupt, nu existau probe pentru a demonstra.
„Dnului Dolnița i-au fost aplicate mai multe mustrări, ultima chiar a fost mustrare aspră, din motiv că nu se prezenta la lecții, neglijență în serviciu. Este într-adevăr un profesor problematic, însă noi nu putem să-l concediem, dat fiind faptul că nu ne permite Codul Muncii”, a declarat directorul Colegiului.
Andrei Sochircă a dat asigurări că va anunța organele de drept despre acest caz.
Pe cealaltă parte, înainte de a vedea imaginile video, Vitalie Dolința a declarat că nu cunoaște despre ce e vorba și că, „la noi în Colegiu nu se întâmplă astfel de lucruri”, iar după ce i-am comunicat că este vizat în mod direct, a afirmat că imaginile ar putea fi trucate. După ce i-am expediat fișierul video, profesorul care a luat mită nu a mai răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.
Vitalie Dolnița are deschis și un cabinet stomatologic în orașul Bălți. Anterior, acesta se afla chiar în incinta unei filiale a Colegiului, apoi însă, prin judecată, Dolnița nu a mai putut arenda spațiu pentru a-și desfășura activitatea.

unimedia.info