Consider inadmisibil ca, Uniunea Avocaților din Republica Moldova, în calitate de instituție responsabilă de apărarea dreptului omului și instaurarea dreptății în societate, să fie condusă de o persoană cu reputație reproșabilă.

Nu sunt indiferent de apariția unor elemente probatorii plasate pe rețelele de socializare de Decanul Baroului Avocaților de Bălți – Boris Lichii, prin care sunt descoperite unele falsificari din partea lui Ploșniță Emanuil în cadrul activității sale de administrator autorizat în perioada anilor 2013-2014.

Potrivit acestor încălcări constatate juridic, Ministrul Justiției prin ordinul din 27 decembrie 2017, a încetat activitatea de administrator autorizat lui Ploșniță Emanuil, care este și Președintele Uniunii Avocaților.

Evenimentele care derulează actulamente în cadrul Uniunii sunt alarmante și în acest sens consider extrem de necesar autosesizarea Comisiei pentru etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților, pentru protejarea prestigiului profesiei noastre de avocat.

Autor: Paciurca Iulian, avocat